Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова и изпълнителния директор на Булгартрансгаз  Владимир

...
Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова и изпълнителния директор на Булгартрансгаз  Владимир
Коментари Харесай

Петкова и и изпълнителният директор на "Булгартрансгаз"- на кръстосан разпит в парламента

Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова и изпълнителния шеф на " Булгартрансгаз "   Владимир Малинов - на пресечен разпит в Народното събрание.

Двамата бяха извикани от краткотрайната комисия за проверка на работата на държавното управление в последните 10 години. А конкретният мотив -  Газопроводът " Балкански поток ".

Третото съвещание на Комисията бе извършено на висок звук. Основната тематика бе " Балкански поток ". Депутати от разнообразни парламентарни групи, ръководителят на комисията Мая Манолова и самата Теменужка Петкова влязоха в развълнуван разговор.

Според министъра в оставка не може да се приказва за злоупотреби по плана " Балкански поток ", а цялата нужна информация ще бъде предоставена.

Изпълнителният шеф на  " Булгартрансгаз "   Владимир Малинов съобщи, че планът е бил напълно в ползите на страната и е бил осъществен в цялостен синхрон с европейското законодателство.

Спорен въпрос се оказа даването на информацията от страна на Министерството на енергетиката на цифров притежател, като диалозите не престават.

В комисията през днешния ден за чуване са поканени и министърът на районното развиване в оставка, както и шефовете на " Автомагистрали “ и  Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР